Kapų šachmatai

Žaidimo aprašymas
Šis žaidimas – tai "Kapų šachmatai". Kaip ir šachmatuose, tau reikės laimėti prieš varžovą. Žaidimas gali baigtis dvejopai – vieno iš varžovų figūros bus pašalintos ir priešininkas laimės arba bus paskelbtos lygiosios, jeigu per 25 ėjimus nebus pašalinta nei viena figūra.

Skirtingai nei tradiciniuose šachmatuose, "Kapų šachmatuose" tu nežinosi kokia figūra yra lentoje ir ar ji tavo, kol nepaspausi ant dar nepaliesto antkapio ir figūra nepasirodys. Kiekviena figūra yra skirtingo stiprumo – nuo 1 iki 6. Aukštesnio rango figūra gali kirsti tik tokio pat arba žemesnio rango figūrą. Tačiau tai negalioja žemiausio rango figūrai – vaiduokliui, kuris gali kirsti karalių (o karalius kirsti vaiduoklio negali). Užvedęs pelę ant figūros pamatysi jos pavadinimą ir rangą. Figūros gali judėti tik po vieną langelį aukštyn, žemyn arba į kairę ir į dešinę.

Prieš žaidžiant reikės pasirinkti priešininkus. Gali žaisti prieš kompiuterį arba prieš kitą žmogų. Prieš žaidžiant taip pat reikės įvesti savo vardą ir pasirinkti kiek partijų norėsi žaisti. Jeigu priešininkas yra kompiuteris, reikės parinkti ir jo intelekto lygį.

0 balsų
Komentarai