Pasaulinis dominavimas 2

Žaidimo aprašymas
Žaidimo tikslas nugalėti visas priešų armijas ir valdyti visą pasaulį.

Prieš pradėdamas žaisti pasirink žaidimo sudėtingumo lygį, savo spalvą, pastato tipą bei 4 priešus.

Žaidimas vyksta ėjimais. Kiekvieno ėjimo metu gali rinktis du pasirinktus veiksmus iš 9 galimų (visi veiksmai išvardinti kairėje ekrano pusėje). Patvirtinęs savo ėjimą raudono mygtuko paspaudimu, atsiduri kovos lauke, kur kiekvienas žaidėjas atlieka anksčiau pasirinktus veiksmus (mygtukas žaidimo lango apačioje). Pačioje pradžioje tavo oponentai neturi tikslo tavęs pulti. Stebėk priešo nuotaikas jo stulpelyje. Ginklų atsargos vaizduojamos dešinėje žaidimo lango pusėje, jų yra 8 rūšys. Platesnė informacija apie konkrečius ginklus matoma ginklų detalėse: tai ginklų kiekis sandėlyje, brūkšnelis reiškia, kad ginklas dar nebuvo sukurtas, oranžinis rutuliukas reiškia, jog ginklą galima pasirinkti, raudonas rutuliukas – dar negalima.

Žaidime yra trys puolimo rūšys: tiesioginis puolimas, pasirengta ataka ir propaganda. Tiesioginio puolimo atveju atakuojama nedelsiant. Šios atakos idealios mažų miestelių sunaikinimui, sukelia mažiau avarijų. Įsidėmėtina, jog tiesioginio puolimo metu, nebus naudojama gynyba. Kai puolimas yra planuojamas, jis įvykdomas po 2 ėjimų. Pirmuoju ėjimu išsirenki ginklus: raketas, lėktuvus, povandeninius laivus, lėktuvnešius, kosmines raketas. Antruoju ėjimu ginklai parengiami puolimui. Tokio tipo puolimą nutrauksi, pasirinkęs kitos rūšies ataką. Priešas negalės gintis, jei naudosi kosmines raketas ir povandeninių laivų puolimus. Propaganda yra kitokio tipo puolimas. Šio puolimo metu priešų gyventojai įtikinami palikti savo šalį ir keliauti į tavo teritoriją. Toks kovos būdas yra "Mass media" kairėje ekrano pusėje. Žiniasklaidos dėka paveikiamos žmonių nuomonės, esant didesnei propagandai nei priešų pusėje, tavo šalies gyventojai yra mažiau paveikiami.

Raketų atakos yra nukreiptos į miestus, šis puolimas reikalauja dviejų ėjimų. Pirmuoju ėjimu pasirenki raketą, antruoju užpildai raketą biologiniu užtaisu ar branduolinėm galvutėm ir nurodai puolimo taikinį. Lėktuvai taip pat atakuoja miestus. Naikintuvai gali atlaikyti 50 megatonų apkrovą, bombonešiai – 95 megatonų apkrovą. Kuo didesnė ginklo apkrova, tuo didesnę žalą jis daro.

Povandeniniai laivai, kosminės raketos ir lėktuvnešiai yra specialūs ginklai. Povandeniai laivai pirmuoju ėjimu patruliuoja aplink savo taikinį, šiuo metu jie nėra matomi, antruoju ėjimu ginkluojamasi ir nusitaikoma į taikinį. Lėktuvnešiai turi galimybę pasirinkti tris taikinius šalyje, kurią ketina pulti. Pasirinkus šią priemonę, reikia parengti kovai tris lėktuvus ir kiekvienam nurodyti taikinius. Kosminės raketos atakuoja bet kurio dydžio miestus, juos visiškai sunaikindamos.

Visi ginklai prieš kovą yra aprūpinami amunicija: branduolinėmis galvutėmis ar biologiniais užtaisais. Branduolinės galvutės atneša miestui daug nuostolių. Biologinis ginklas daro mažą tiesioginę miesto pastatams tačiau nužudo daug gyventojų ir užkerta galimybes priešui tave pulti.

Žaidime yra 4 tipų pėstininkų puolimai. Šie puolimai yra silpnesni nei planuoti, tačiau jei norima pribaigti priešą, šis būdas yra pakankamai efektyvus. Žaidime gali šnipinėti, kuo didesnis šnipinėjimo lygis, tuo daugiau vertybių gali pagrobti iš priešo. Pirmajame lygyje gali pagrobti 10 megatonų talpos lėktuvus, raketas ir užtaisus, tuo tarpu ketvirtajame – absoliučiai bet kuriuos ginklus ar didelę sumą pinigų. Kad galėtum šnipinėti, turėsi pirma palaukti, kol šie įgūdžiai pasieks reikiamą lygį. Visi ginklai žaidime kainuoja pinigus. Todėl atlikdamas ėjimus, turi nepamiršti resursų išgavimo (mygtukas "Resources"), kuris atneš pinigus. Jų kiekis priklausys nuo tavo populiacijos skaičiaus. Skiltyje "Production" gali investuoti pinigus į ginklų gamybą, pele paskirstydamas norimą sumą vienai ar visoms ginklų rūšims. Ginklų gamyba baigsis, pasibaigus pinigams. Prieš pradėdamas ginklų gamybą turi tobulinti technologinę bazę. Reikia 4 technologinių tobulinimų, kad galėtum gaminti specialius ginklus.

Pasiūlydamas pinigus priešui gali sudaryti laikiną taiką. Skiltyje "Diplomacy" pasirink veikėją, kuriam nori pateikti pasiūlymą. Jis tau atsakys, ar priima taiką, ar atmeta, praėjus keliems ėjimams.

Taigi valdyk savo šalį protingai ir nugalėk aplinkinius priešus.

0 balsų
Komentarai