Monstro urvas: baimės knyga

Žaidimo aprašymas
Šis žaidimas – tai ištisa kovos ir išlikimo istorija. Tau teks vesti 4 herojų komandą per nežinomas vietas ir, kovojant su įvairiausiais priešais, pasiekti karaliaus urvą.

Žaidimas prasideda nuo kampanijos pasirinkimo. Kiekviena iš jų siūlo vis kitokį žaidimo lygį – originali monstro urvo, išlikimo arba nauja požeminio kalėjimo. Pasirinkus bet kurią kampaniją reikės susirinkti ir komandą. Maksimalus herojų skaičius komandoje – 4, tačiau gali rinktis ir mažiau. Kiekvienas herojus turi vis kitokias savybes. Taip pat gali keisti herojų atvaizdus arba įkelti savo. Jeigu pasirinksi originaliąją monstro urvo arba naują požeminio kalėjimo kampaniją – galėsi pasirinkti ir žaidimo sudėtingumo lygį.

Prasideda kelionė per požemius. Pradžioje matomas tik vienas kambarys. Einant į vis kitus kambarius nušvis ir greta esantys. Kai kuriuose rasi įvairių naudingų lobių, pakeleivių ar net stebuklingų altorių, o kituose lauks priešai. Keliaujama pelės pagalba – spaudžiant atsiradus mėlynai arba raudonai rodyklei. Mėlyna rodyklė reiškia, kad saugiai pateksi į kitą kambarį, o raudona – kad jame laukia priešai su kuriais reikės kovoti. Bet kuriuo metu, kai nekovoji, gali modifikuoti savo herojus – keisti jų ginklus, skydus, išrasti naujų ginklų, naudoti stebuklingus eliksyrus jėgoms atgauti ir t. t.

Patekus į kambarį, kuriame laukia priešai, nusiteik kovai. Apačioje matomi tavo herojai, o viršuje – priešai. Prieš pradedant kovą gali keisti savo herojų išsidėstymą – viršutinėje linijoje esantys herojai gins esančius apatinėje. Puolančiojo pasirinkti negalėsi – jie puola iš eilės, tačiau galėsi rinktis, kokiais ginklais herojus naudosis puolime arba kuriam laikui atsitrauks. Puolančiojo herojaus ginklai arba atsitraukimo pasirinkimas matomas apatiniame kairiame kampe. Kiekvieno ginklo efektyvumas skiriasi. Pulti bet kurio priešo negalėsi, puolimas vyksta eilės tvarka. Herojus gali pulti tik tuos priešus aplink kuriuos mirksi raudonas kvadratas. Puolančiojo herojaus parametrai matomi viršutiniame kairiame kampe. Pele užėjus ant bet kurio kito herojaus parametrai matomi viršutiniame kairiame kampe. Apačioje dešinėje pusėje matomi visi padaryti ėjimai. Taip pat yra pagalbos mygtukas, kurį paspaudus bus detaliai apibūdinti visi matomi objektai.

Laimėjus kovą per kambarius galima keliauti toliau, kol pasieksi išėjimą ir pateksi į kitą lygį.

Pasirinkus išlikimo kampaniją nekeliausi per požemius, o tik bandysi apsiginti nuo priešų ir nuolat kovosi. Prieš pradedant kovas galėsi modifikuoti pasirinktus herojus ir nusipirkti įvairių ginklų arba skydų (pinigų kiekį matysi apatiniame kairiame kampe).

0 balsų
Komentarai