1066

Žaidimo aprašymas
Nukeliavai į 1066 metus, kuomet visa tautų politika buvo paremta ginklu. Esi didysis tautos vadas, tik tavo sumanumas ir atkaklumas padės laimėti mūšius prieš bebaimius priešus. Pirmiausiai turi nuspręsti, ar kovosi vienas, ar prieš savo oponentą (draugą) internete. Išsirinkęs kovos būdą ir įvertinęs savo galimybes, pasirink žaidimo sudėtingumo lygį ("Easy", "Medium", "Hard"). Paspaudęs "Create Your Battle", kovos elementus išsirinksi pats. Vis keisdamas kovos lauką (Fulford, Stamford, Hastings) galiausiai aptiksi norimą atstovauti tautą ir norimą priešininką.

Žaidime galima rinktis iš trijų didingų tautų: vikingų, normanų ir anglų.

Anglai, vadovaujami karaliaus Harold Godwinson, savo didingumą jau įrodinėja daugiau nei 600 metų. Huskarlai kovoja ligi mirties, kuomet kiti kariai nėra tokie narsūs. Ši tauta linkusi grumtis artimose kovose kardu, o ne šaudyti iš toli lankais. Stipriausia anglosaksų savybė kovose – tvirta gynyba.

Normanai, vadovaujami kunigaikščio William iš Normandijos, pasižymi taktiškumu, įmantriais kariuomenės išdėstymais, sumaniais pėstininkais, kas lėmė didelę valdžią Vakaruose. Šios tautos pagrindinis bruožas – stiprus, atkaklus puolimas.

Vikingai, vadovaujami Haroldo Hardrudo, yra bebaimiai kovų meistrai akis į akį. Varangian kariai yra puikiai ginkluoti. Kariuomenė geriau kovos ligi pat mirties, nei gėdingai pabėgs. Šios tautos stipriausioji pusė yra stipri ataka ir begalinė drąsa, tuo tarpu ginasi silpnai.

Išsirinkęs, kurios tautos vadas būsi, suburk armiją. Sudėtį stenkis pasirinkti tokią, kuri būtų tinkamiausia pasirinktai tautai. Kuomet jau būsi subūręs visus karius, tu ir tavo armija atsidurs kovos lauke. Pele paspausk ir tempk kiekvieną būrį į pasirinktą vietą. Pradėk vadovauti! Spausk ant būrio ir duok jiems komandą judėti ("Move"), įsitvirtinti ("Fortify"), provokuoti ("Taunt") ar šauti ("Fire"). Pasirinktas būrys kovos lauku gali judėti tam tikrą atstumą ir tam tikromis kryptimis, skirtingų karių judėjimo nuotolis nevienodas. Būriui įsitvirtinus tam tikroje vietoje, jis tą kovos raundą neatliks jokių veiksmų išskyrus gynybą. Gali liepti savo kariams provokuoti priešą, taip mažindamas jo moralę (mažėjant moralei, didėja tikimybė, kad būrys pabėgs iš kovos lauko) ir didindamas savo. Kuomet bandysi provokuoti, klaviatūra turėsi suvesti ekrane matomus įžeidžiančius žodžius per nurodytą laiką. Galėsi įsakyti savo lankininkams šauti, reguliuodamas šūvio kryptį pačiame mūšio lauke ir stiprumą pele. Davęs visiems kariams nurodymus, spausk "Execute Commands". Prasidės kovos raundas, per kurį vado paliepimus įvykdys priešų kariai ir tavo nurodymus atliks tavoji armija. Pasibaigus raundui, vėl duok komandas kiekvienam būriui. Pakankamai priartėjęs prie priešo, galėsi įsakyti kariams pulti: spausi "Move" ir judėsi iki norimo pulti būrio. Artimoje kovoje naudok klaviatūros rodyklių klavišus, kad sustiprintum smūgius, kurį klavišą ir kada spausti matysi ekrane. Mūšis laikomas pralaimėtas, kai nužudomi visi kariai, arba moralei nukritus iki 0, visa likusi armija pabėga. Pasibaigus kovai, galėsi išvysti savo rezultatą, kiek kurių karių nužudyta, kokie kariuomenės išdėstymai panaudoti ir pan.

Tad suburk savo armiją, pasiruošk aršioms kovoms ir skubėk į mūšio lauką, kuriame triuškinsi priešus.

0 balsų
Komentarai