Imperija II

Žaidimo aprašymas
Tavo tikslas vystyti gyvenvietę į didelį miestą, samdyti karius ir siųsti į mūšius, kad užkariautum visas 96 žaidimo teritorijas.

Pirmiausiai turi nuspręsti, kiek karalysčių dalyvaus žaidime, pvz.: pasirinkęs 12 karalysčių, turėsi nugalėti 11 priešų, dvyliktoji bus tavo imperija. Kitame žingsnyje turi nustatyti resursų išgavimo kiekį kiekvienai karalystei. Aišku bus žymiai lengviau, jei sau nustatysi didesnius kiekius nei savo priešams (tu vadovausi Atravera karalystei). Atlikęs pastaruosius veiksmus, spausk "Continue", paspaudęs mygtuką "Random" kovosi prieš atsitiktinį skaičių priešų.

Pradedi žaidimą jau gaudamas tam tikrą kiekį aukso, geležies rūdos, maisto, medienos, molio, už kuriuos statysi pirmuosius pastatus (turimi resursai ir kariai matomi kairėje žaidimo pusėje). Pirmiausiai turi pastatyti gyvenamąjį namą, kad nepritrūktum gyventojų, kuriuos paversi darbininkais ir kariais. Kiekvieno pastato aprašyme matai, kiek gyventojų reikės, kad jį galėtum pastatyti(užvedus pele ant pasirinkto statinio). Spausk ant gyvenamojo namo dešinėje ir pastatyk jį žemėlapyje, tavo manymu, tinkamiausioje vietoje. Dabar eilė fermų statybai, šiame pastate bus gaminamas maistas gyventojams. Norėdamas baigti statybą, spausk raudoną mygtuką "X". Norėdamas atlaisvinti vietą pastatams, turi nukirsti augančius medžius, tiesiog paspausdamas ant pasirinktų eglių, pušų, įvairių krūmynų. Kad gautum daugiau pinigų, turi pasistatyti turgų, jame galėsi siųsti resursus į kitas valdomas teritorijas(kairėje pusėje esančiu mygtuku "Move"). Jei nepakanka gyventojų kitiems pastatams, turėsi pastatyti daugiau gyvenamųjų namų. Dabar eilė plytinės, aukso bei geležies kasyklų, medkirčių namelio statybai. Nuo šiol išgausi visų rūšių resursus, todėl dėmesį verta atkreipti į kaimelio karinį pasirengimą. Spausk ant kareivinių ikonos ir pasistatyk jas, kad galėtum treniruoti karius. Pasistatęs kalvę, galėsi gaminti naujus ginklus, taip padidindamas kareivinėse apmokomų karių rūšis. Arklidėje auginsi žirgus ir galėsi suburti kavaleriją, praversiančią mūšiuose. Katapultų gamykloje gaminsi karo mašinas – katapultas. Pasistatęs ambasados pastatą (Embassy) galėsi importuoti ir eksportuoti turimas žaliavas. Akademijoje kariai mokysis, kad įgytų žinių, padėsiančių laimėti kovas. Rūmuose (Palace) gyvena karalius ar karalienė bei suteikia galimybę turėti geresnius darbininkus. Pastatų negalėsi statyti vandenyje, kalnuose ir ant augančių medžių. Statinius gali tobulinti: taip kasyklos išgaus daugiau resursų, gyvenamieji namai padidins galimą populiaciją (spausk ant pastatyto pastato ir pasirink mygtuką "Upgrade", kiekvienas tobulinimas kainuoja).

Žaidime egzistuoja 6 karių tipai: kariai su kardais, ietininkai, kariai su kirviu, riteriai ir katapultos. Tobulindamas kareivines, arklides, katapultų gamyklas, padidinsi apmokomų karių skaičių per dieną. Kai jau turėsi pakankamai karių, gali pradėti užkariauti aplinkines teritorijas. Spausk kairėje esantį mygtuką "War", atsiradusiame pasaulio žemėlapyje išsirink gretimą tavo miestui teritoriją, atsiradus lentelei, patvirtink puolimą mygtuko paspaudimu "Yes". Dabar paimk kariams į kelionę pakankamai maisto, nes išalkę kariai pabėgs ir kariuomenės moralė nukris, tuomet laimėti bus žymiai sunkiau. Atlikęs šiuos veiksmus, spausk "War" ir pradėk mūšį. Žaidimo apačioje matai treniruojamus savo karius, spausk ant jų, kad baigtum apmokymus ir išsiųstum į mūšį. Viršuje kairėje matai savo turimą gyvą kariuomenę, dešinėje teritorijos gynėjų skaičių. Kai visi gynėjai miršta, teritorija prisijungia prie tavo karalystės. Naujose valdose gali kurti gyventvietę, statyti kasyklas ir kitus pastatus, gali siųsti resursus iš vienos valdomos srities į kitą.

Taigi kaupk karius, užgrobk vis didesnes teritorijas ir galiausiai sunaikink kitas karalystes, kad taptum vienintelis pasaulio valdovas.

0 balsų
Komentarai